I går kom jag hem med tåget, efter en helg i Norge hos min kusin Anton. Resan började i fredags då jag tog tåget till Göteborg, för att bo en natt hos min andra kusin Mattias och hans tjej Sandra. Mattias spelade en innebandymatch på fredagskvällen som jag var och såg tillsammans med Sandra och hennes familj. Tidigt på lördagmorgonen satte vi oss i bilen och börgade köra mot Norge, Oslo och till sist mot Raufoss. Efter en liten omväg så kom vi fram i alla fall... Dock var det mysigt att få se snö ligga på marken! När vi var framme i Raufoss så åt vi en väldigt snabb pizza och kom precis i tid till Antons match. Det var kul att de vann med 5-2 i sin sista hemmamatch och att Anton fick göra mål och assist. Efter matchen, som började redan kl.13, åkte vi hem till Anton och spanade in huset han och två killar till bor i. Det var ett häftigt hus med en annorlunda planlösning. Frammåt kvällen så packade vi in oss i två bilar och körde till Gövik för att käka på restaurang. Det var trevligt att Fredrik, en av killarna Anton bor med, förljde med å käkade. På så sätt fick vi öva på att förstå norska... Lite senare så drog vi oss tillbaka mot huset och hade en "minifest" med ett par killar från laget. Det var en mycket trevlig kväll med en massa norska! Fortsättning följer...  

18 oktober 2014

Shades of autumn

 
Nu är jag i Norge och kollar när min kusin spelar fotboll om allt har gått som det ska och vi slipper trafik och bilköer. Detta är ett tidsinställt inlägg som ni kanske förstår. När jag kommer hem så ska ni få se massor med bilder från resan. Ha det bra! 

16 oktober 2014

Fotolektion

Canon EOS 60D + 50mm f/1.4 USM 
 
Den här dagen har haft lite av varje att erbjuda. Den började med att jag gick upp hyfsat tidigt kl.06.25, med vissa svårigheter att släpa mig upp ur sängen... Det fortsatte med att Bussen var 20 min sen (!?) och jag kom sent till clinicen med Bergans på jobbet. Kul. Eller inte. Hatar verkligen att inte komma i tid! Hur som helst så gick jag och köpte lunch i form av en sallad och begav mig sedan till Linnéuniversitetet. Min fotolektion började kl.13.00, så jag satt i godan ro och åt min sallad och skrev klart en uppgift i någon timme innan lektionen började. Vi fick bege oss ut och fota tillsammans två och två. Syftet med lektionen var att vi skulle lära oss att hantera kamerans inställningar, slutartid, bländare, ISO, vitbalans m.m. Detta var inget nytt för mig, men det var änd kul att få exprementera lite och förklara för min kompis. Man lär sig alltid något och jag har kommit fram till att jag vill lära mig mer om och kunna bemästra rörelseoskärpa. Det blir få härlig effekt i bilderna! 
 
I morgon så bär det av mot nya äventyr! Jag ska nämligen, som jag tror jag skrev i något tidigare inlägg, åka till Norge i helgen. Det ska bli så skönt att få lite miljöombyte och avkoppling. Förhoppningsvis kommer jag hem med en del härliga bilden också. Ha en trevlig helg!